Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007

mark your spot


Την Τετάρτη 09.01.08 φοιτητές του τμήματος αρχιτεκτόνων θεσσαλίας καλείστε να εντοπίσετε το αγαπημένο σας σημείο στην σχολή! Θα σας μοιραστούν σελιδοδείκτες-αυτοκόλλητα και χάρτες. Ο καθένας θα κολλήσει το αυτοκόλλητο σε σημείο της επιλογής του και θα σημαδέψει το σημείο αυτό στο χάρτη. Στόχος είναι να ξανασκεφτούμε ποια είναι τα αγαπημένα μας σημεία στην σχολή και να τα επισημάνουμε στο χώρο, καθώς και η δημιουργία ενός συγκεντρωτικού χάρτη με τα σημεία αυτά.







3 σχόλια:

URN είπε...

"που ειμαι οταν ειμαι εδω? " πως απαντας σε μια τετοια ερωτηση?? συνήθως λες "είμαι εδώ αλλά σκέφτομαι το τάδε, ή το τάδε μέρος" αλλά αυτό δεν σε μεταφέρει σωματικά κάπου άλλου. παραμένεις αμετακίνητος ασχετα αν το μυαλό σου τρέχει σε 1000 μέρη.

"που είμαι οταν είμαι εδώ? " χωρικά αν για παραδειγμα βρισκόσουν μέσα στο δωμάτιο σου για να καταλάβει κάποιος που ακριβώς είσαι θα του έλεγες " απέχω τόσο απο το μπροστινό τραπέζι, τόσο απο την πόρτα, τόσο απο το κρεββάτι, κ.τ.λ." Απόσταση και σχέση με τα γύρω σου σημεία. να πως το σώμα αποκτά θέση και "τόπο" σε ένα χώρο.

ακόμη και σε χάρτες μέσα στην πόλη προσδιορίζεις την θέση σου σε σχέση με τα γύρω κτίρια, τις γύρω οδούς, κτλ. προσδιορίζεισς την θέση σου μέσα και σε σχέση με το σύστημα αναφοράς. που σε κάθε περίπτωση είναι το περιβάλλον σου.

URN είπε...

τι γίνεται όμως με το διαδίκτυο όπου ο χώρος δεν έχει τις διαστάσεις που έχεις συνηθίσει. θα μπορούσαμε να πούμε οτι η θέση μας σε μια οθόνη για παράδειγμα είναι η θέση του κέρσορα που κινούμε? ή μήπως η θέση μας προσδιορίζεται και πάλι μέσα σε ενα σύστημα διαφορετικών αυτη τη φορά παραμέτρων??

shadows είπε...

pragmatika kamia fora to na psaxneis kapoion sti sxoli prepei na laveis ypopsin sou prwta to simeio sto opoio syxnazei...

to blog www.shadows-everywhere.blogspot.com metafer8ike sto
www.shadows-everywhere-alternative.blogspot.com